Hoe kan ik..
  • Een e-mail adres aanmaken?
    U kunt een e-mail account toevoegen via uw controlepaneel. Eerst gaat u naar customer.dualdev.com en logt hier in. U kiest vervolgens het domein waar u het e-mail adres aan wilt toevoegen en kiest in het onderste rechter menu "E-mail accounts". Tot slot ziet u in het rechtermenu "E-mail aanmaken", hier kunt u een e-mail account aanmaken.
  • Mijn e-mail adres toevoegen aan Thunderbird/Mail/Outlook?
    Zodra u een e-mail account aangemaakt heeft ontvangt u automatisch een e-mail van ons met daarin de IMAP en SMTP gegevens. U kiest vervolgens in uw e-mail programma de optie "Nieuw e-mail account toevoegen" en voert uw gegevens in.

Het kan voorkomen dat uw e-mail programma aangeeft dat het certificaat ongeldig is. Om veiligheid te garanderen kiest u voor "Annuleren". U zult vervolgens gevraagd worden om een IMAP of POP3 server adres. Deze is in alle gevallen "mail.dualdev.com", dit domein heeft een geldig certificaat waardoor u veilig verbinding kunt maken met onze e-mail servers.
  • Een e-mail adres aanmaken voor mijn domein verwijzing?
    Zodra u een domein verwijzing aangemaakt heeft worden alle e-mail accounts van uw hoofd domein overgenomen. Dit betekend dat alle e-mail accounts en toekomstige e-mail accounts bereikbaar zijn vanuit een of meer domeinen. Bijvoorbeeld erik@dualdev.com is ook bereikbaar op erik@dualdev.nl
  • Een FTP account aanmaken?
    U kunt een FTP account toevoegen via uw controlepaneel. Eerst gaat u naar customer.dualdev.com en logt hier in. U kiest vervolgens het domein waar u het FTP account aan wilt toevoegen en kiest in het onderste rechter menu "FTP accounts". Tot slot ziet u in het rechtermenu "FTP account aanmaken", hier kunt u een FTP account aanmaken.
  • Een FTP account benaderen?
    Zodra u een nieuw FTP account heeft aangemaakt ontvangt u automatisch een e-mail met daarin de connectie gegevens. In de meeste gevallen is het server adres uw eigen domein, bijvoorbeeld ftp.uwdomein.nl. Vervolgens kunt u inloggen met de opgegeven gegevens.

Vergeet bij een zelf aangemaakt account niet uw domein aan uw gebruikersnaam toe te voegen, bijvoorbeeld eric@dualdev.com.
  • Een FTP account benaderen zonder domein?
    Het kan voorkomen dat uw domein nog niet geactiveerd of nog in aanvraag is. Wij sturen u daarom per e-mail een IP adres en een tijdelijk domein toe. U kunt vervolgens het tijdelijk domein of het IP adres gebruiken om connectie te maken met onze server via uw FTP programma.

In het geval dat u geen e-mail heeft ontvangen van ons kunt u connectie proberen te maken met uwdomein.nl.dualdev.com. Dit is tevens uw tijdelijk domein om uw website te kunnen gebruiken tot uw domein bereikbaar is. Kunt u dit domein ook niet bereiken? Neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk.
  • Een database toevoegen?
    U kunt een database toevoegen via uw controlepaneel. Eerst gaat u naar customer.dualdev.com en logt hier in. U kiest vervolgens het domein waar u een database voor aan wilt maken en kiest in het onderste rechter menu "Databases". Vervolgens ziet u in het rechtermenu "Database aanmaken", hier kunt u een nieuwe database aanmaken.
  • Extern connectie maken met mijn database?
    Log in op uw Controle Paneel. Navigeer naar de diensten (Lopende diensten) module. Selecteer het domein waar u externe database toegang aan wilt toevoegen. Klik op Databases, selecteer uw gewenste database en kies "Wijzigen" op uw database account. MySQL werkt met hostnames, dit betekent dat u kan kiezen om een hostname gekoppeld aan uw IP (zoals dyndns, of een eigen DNS zoals myip.uwdomein.nl) moet gebruiken.

Heeft of weet u echter geen hostname, dan kunnen wij daar voor u achter komen. Open een ticket en noem uw IP adres (deze kunt u achterhalen via MyIP.nl), daarna kunnen wij u uw hostname teruggeven of regelen dat deze gekoppeld wordt aan myip.uwdomein.nl.
  • Een subdomein toevoegen?
    U kunt een subdomein toevoegen via uw controlepaneel. Eerst gaat u naar customer.dualdev.com en logt hier in. U kiest vervolgens het domein waar u een subdomein voor aan wilt maken en kiest in het onderste rechter menu "Subdomeinen". Vervolgens ziet u in het rechtermenu "Subdomein aanmaken", hier kunt u een nieuw subdomein aanmaken.
  • Een domein verwijzing toevoegen?
    U kunt een verwijzing toevoegen via uw controlepaneel. Eerst gaat u naar customer.dualdev.com en logt hier in. U kiest vervolgens het domein waar u een verwijzing voor aan wilt maken en kiest in het onderste rechter menu "Domein verwijzingen". Vervolgens ziet u in het rechtermenu "Verwijzing aanmaken", hier kunt u een nieuwe verwijzing aanmaken.